latinica  ћирилица
30/12/2017 |  09:28 ⇒ 11:07 | Autor: RTRS

Srebrenica bez organizovanog dočeka na Trgu

Organizovanog dočeka Nove godine na gradskom trgu u Srebrenici sutra neće biti za razliku od prethodnih pet godina, ali će proslave biti u ugostiteljskim objektima.
Srebrenica - Foto: SRNA
SrebrenicaFoto: SRNA

Prvi put nakon dvije decenije novogodišnji doček biće organizovan u bivšoj gradskoj pivnici koja može da primi oko 300 gostiju, ali već 15 godina ne radi.

Najavljeno je da će u bivšoj pivnici biti muzika uživo i da će nastupiti novosadski bend Pero Deformero.

Ovaj objekat će, prema najavi opštinskog rukovodstva, uskoro promijeniti namjenu u objekat za edukaciju i vježbanje mladih muzičara.

Rezervacije mjesta u kafićima su 10 KM po osobi, a u restoranima 25 KM.

Stanovnici se skromno pripremaju za novogodišnji doček u svojim domovima i nema gužvi u trgovačkim radnjama, a pijaca ovdje ne radi godinama.

Kao i svake godine, najveći broj stanovnika ove opštine novogodišnju noć provešće u porodičnom ambijentu i sa prijateljima u kućama.

Veći broj mladih i ovaj put najluđu noć će provesti u brojnim kafićima u susjednom Bratuncu.

Radnici lokalnog Komunalnog preduzeća Polet ove godine su znatno bogatije dekorisali centralnu gradsku ulicu, a za razliku od prethodnih godina još nekoliko sporednih uličica.

Ugostiteljski objekti, dva restorana i tri kafića u kojima se organizuje novogodišnji doček svečano su dekorisani, a svega nekoliko vlasnika trgovačkih i drugih radnji potrudilo se da dekorišu izloge.

Nešto svečaniji izgled ovoj siromašnoj i sumornoj varošici daje nekoliko ukrašenih kuća i balkona. Na više balkona istaknute su zastave Republike Srpske u susret obilježavanju pravoslavnog Božića i 9. januara Dana Republike Srpske.

Izvor: SRNA