latinica  ћирилица
30/12/2017 |  11:07 | Autor: RTRS

Prohodni svi putevi na području Sarajevsko-romanijske regije

Svi magistralni i regionalni putevi na području Sarajevsko-romanijske regije su prohodni i posuti abrazivnim materijalom kako bi se umanjila opasnost od stvaranja poledice, rekao je jutros tehnički direktor Romanijaputeva Dragan Buloščić.
Snijeg na putu - Foto: SRNA
Snijeg na putuFoto: SRNA

Buloščić je preporučio oprez vozačima, jer je i pored dobro posutih puteva na nekim putnim pravcima moguće stvaranje poledice usljed izlivanja vode ili topljenja snijega.

- Prema prognozi, za novogodišnje praznike ne očekuje se neka značajna promjena vremena, ali ako bi i došlo do nekih padavina naše dežurne ekipe će na vrijeme reagovati i očistiti puteve - poručio je Buloščić.

On je napomenuo da Romanijaputevi imaju dovoljno opreme, abrazivnih sredstava i ljudi da u svako doba odgovore zadacima koji su pred njima.

U nadležnosti Romanijaputeva je održavanje i čišćenje magistralnih i regionalnih puteva u Sarajevsko-romanijskoj regiji, i to od Lapišnice preko Podromanije do Han Pijeska, od Vardišta do Čajniča i drugim putevima, a među prvim prioritetima nalaze se oba putna pravca prema Јahorini, preko Pala i Trebevića.

Ukupna dužina ovih dionica iznosi oko 600 kilometara.

Na Rogoju 15 centimetara snijega

Na planinskom prevoju Rogoj palo je petnaestak centimetara snijega, a prohodnost magistralnog puta Foča-Sarajevo održava zimska služba Srbinjeputeva koja neprestano dežura, čisti i posipa abrazivnim materijalom, rečeno je u ovom preduzeću.

Snijeg na Rogoju pao je tokom prošle noći. Oko 15 do 20 centimetara snijega palo je i na prevoju Bakić na regionalnom putu prema Čelebićima, dok je na prevoju Prijeđel, preko kojeg vodi magistralni put za Gacko, visina snijega oko pet centimetara.

Svi magistralni i regionalni putevi su prohodni i saobraćaj se odvija bez većih teškoća.

Izvor: SRNA