latinica  ћирилица
30/12/2017 |  12:24 | Autor: RTRS

Budžet Srebrenice uvećan za dva miliona KM pomoći Srbije

Skupština opštine Srebrenica donijela je odluku o izmjeni odluke o budžetu opštine za 2018. godinu koji je uvećan za milion evra, koje je na račun ove opštine kao pomoć uplatila Srbija, te sada iznosi 11,6 miliona KM umjesto 9,6 miliona KM.
SO Srebrenica - Foto: SRNA
SO SrebrenicaFoto: SRNA

Načelnik Odjeljenja za finansije Davor Maksimović rekao je da je za donošenje ovakve odluke dobijena saglasnost Ministarstva za finansije Republike Srpske.

Načelnik opštine Mladen Grujičić je rekao da su sredstva dobijena od Srbije namijenjena za kupovinu objekata i prostora bivšeg transportnog preduzeća Srebrenica-prevoz u industrijskoj zoni Potočari, čiji je vlasnik slovenačka kompanija Novi dom. Ovi objekti su poslije privatizacije ispražnjeni, te se ne koriste.

Grujičić je obrazložio da je postignut dogovor da se objekti i prostor kupe za 850.000 evra, a da preostalih 150.000 evra bude uloženo u adaptaciju da bi se pripremili za instaliranje opreme i organizovanje neke proizvodnje.

On je naveo da će ta kupovina biti obavljena odmah poslije praznika, te će se raspisati tender za izdavanje tih objekata i prostora za koji je zainteresovana holandska kompanija Takos koja ima fabriku u Srbiji, a u Potočarima bi proizvodila stolice za zapadno tržiše.

Odbornici su usvojili i odluku o izvršenju odluke o izmijenjenom iznosu budžeta opštine za 2018. godinu, čime je omogućeno da novac dobijen od Srbije odmah bude operativan.

Izvor: SRNA