latinica  ћирилица
31/12/2017 |  17:11 ⇒ 17:15 | Autor: RTRS

Milivojević promašio penal za pobjedu, Palas zaustavio Sitijev niz

Fudbaleri Kristal Palasa i Mančester sitija odigrali su neriješeno bez golova u okviru 21. kola Premijer lige. Luka Milivojević promašio je penal u 92. minutu kojim je mogao da nanese prvi poraz timu iz Mančestera ove sezone.
Trenutak kada Ederson brani penal Milivojeviću - Foto: RTS
Trenutak kada Ederson brani penal MilivojevićuFoto: RTS

Palas je odigrao veoma korektnu i disciplinovanu utakmicu protiv prvoplasirane ekipe na tabeli i čak mogao da poptuno iznenadi izabranike Pepa Gvardiole i odnese pobjedu, ali je tragičar bio reprezentativac Srbije Luka Milivojević koji nije iskoristio jedanaesterac u posljednjem minutu sudijske nadoknade.

Veći problem za lidera tabele od remija mogu biti povrede Žezusa i De Brujnea koji su izneti sa terena u 23. i 90. minutu meča.

Siti je imao veći posjed i broj šansi, ali ne u mjeri u kojoj je to radio tokom niza pobjeda u Premijer ligi.  Sa druge strane domaćin se organizovano branio i stvarao šanse iz kontri i prekida.

Kristal Palas nije uspio da nanese prvi poraz timu iz Mančestera, ali je ipak uspio da prekine niz od 18 uzastopnih pobejda Sitija ove sezone u Premijer ligi.

Mančester siti je uprkos remiju prvoplasirana ekipa na tabeli sa 59 bodova, 14 više od Čelsija koji je drugi na tabeli. 

Palas je osvojio 19 bod i zauzima 17. mesto na tabeli Premijer lige. 

U narednom kolu Siti 2. januara dočekuje Votford, dok je Kristal Palas gost Sautemtona.

Izvor: RTS