latinica  ћирилица
01/01/2018 |  15:36 ⇒ 19:32 | Autor: RTRS

Rusi savjetuju Kima: Pusti dugme, otvori šampanjac

Zamjenik predsjednika Savjeta Ruske federacije za odbranu i bezbjednost Franc Klincevič posavjetovao je Kim DŽong Una da nuklearno dugme zamijeni bocom šampanjca.
Šampanjac (ilustracija) -
Šampanjac (ilustracija)

Ruski senator smatra ispravnim učešće sportista Sjeverne Koreje na Olimpijadi u Јužnoj Koreji.

- Mislim da će u ovom slučaju biti u potpunosti realizovana deviza savremenog olimpijskog pokreta "O, sportu, ti si svijet", koju je saopštio osnivač Pjer de Kuberten, rekao je Klincevič novinarima.

- Što se tiče nuklearnog programa Sjeverne Koreje, stav Rusije ostaje nepromijenjen: mi predlažemo njenom lideru Kim DŽong Unu da zamijeni sto sa nuklearnim dugmetom za bocu šampanjca, koja će posebno biti u skladu sa novogodišnjim praznikom, saopštila je pres-služba ruskog parlamentarca.

U novogodišnjem govoru, emitovanom na državnoj televiziji, Kim je rekao da je Sjeverna Koreja postigla istorijski poduhvat "popunjavanjem'' svojih nuklearnih snaga navodeći da on ima "nuklearno dugme" na svom stolu.

- SAD bi trebalo da znaju da je dugme za nuklearno naoružanje na mom stolu. Cijela SAD je u dometu našeg nukleranog naoružanja. SAD nikada ne mogu da započnu rat protiv mene i naše zemlje, rekao je Kim.

Ranije je lider Sjeverne Koreje Kim DŽong Un pozvao na početak masovne proizvodnje interkontinentalnih balističkih raketa. U novogodišnjem obraćanju koje je prenosila nacionalna televizija Sjeverne Koreje on je saopštio da će Pjongjang poslati svoju nacionalnu reprezentaciju na zimske Olimpijske igre koje će se u februaru održati kod njegovog južnog susjeda.

Izvor: Sputnjik