latinica  ћирилица
02/01/2018 |  15:13 ⇒ 18:21 | Autor: RTRS

U novoj godini u Distriktu Brčko skuplja električna energija (VIDEO)

U novoj godini u Distriktu Brčko skuplja električna energija. Domaćinstva će kilovat čas plaćati skuplje za 7,6 odsto, dok će komercijalnim kupcima struja biti skuplja za četiri, odnosno tri odsto.
Struja - Foto: RTRS
StrujaFoto: RTRS

U odnosu na decembar iznosi na računima za januar biće veći, u prosjeku, za tri marke. Stanovnici distrikta negoduju zbog poskupljenja.

U Јavnom komunalnom preduzeću distirkta Brčko, kažu da je realno poskuljenje trebalo da iznosi 24 odsto. Struja je kažu berzanska roba, ali glavnu riječ dala je Regulatorna agencija. 

"Oni su donijeli odluku po kome domaćinstvima se povećava prosječna prodjane cijena el. Energije za 7,6%, a otalim kupcima četiri odsto, kao i naponskom nivou to oni mali kupci, trgovine i zanatske radnje za tri odsto", rekao je šef elektrodistribucije ЈKP, distirkta Brčko Armin Drapić.

Gradonačelnik distirkta Brčko Siniša Milić, poručuje, zahvaljujući razumijevanju Elektroprivrede, resornog ministarstva i Vlade Republike Srpske, građani Brčkog imaće jefitniju struju. 

"Mi da nismo uspjeli izdejstvovati, ovakvu cijenu električne nergije nabavnu od strane, Elektroprivrede Republike Srpske, vjerujte bi da puskupljenje vjerovatno bilo i preko 20 %", istakao je gradonačelnik distirkta Brčko Siniša Milić.

Prema najavama iz Distrikta, Upravni odbor Јavnog komunalnog preduzeća, donijeće odluku i o poskupljenju industrijske električne energije od osam odsto, kao i tri odsto za uličnu rasvjetu.