latinica  ћирилица
02/01/2018 |  21:17 | Autor: RTRS

Hejli: SAD uskraćuju pomoć Pakistanu od 225 miliona dolara

Američka ambasadorka u UN Niki Hejli izjavila je danas da će SAD uskratiti Pakistanu pomoć u vrijednosti od 225 miliona dolara zbog, kako tvrdi, neuspjeha te zemlje da u potpunosti sarađuje u borbi SAD protiv terorizma.
Niki Hejli (foto: Sputnjik) -
Niki Hejli (foto: Sputnjik)

"Administracija zadržava 225 miliona dolara pomoći Pakistanu. Za to postoje jasni razlozi. Pakistan je igrao dvostruku igru godinama", rekla je Hejli novinarima u sjedištu UN.

Ona je optužila Pakistan da ponekad sarađuje sa SAD, a pruža utočište teroristima koji napadaju američke vojnike u Avganistanu, prenio je Rojters.

"Ta igra niije prihvatljiva ovoj administraciji. Očekujemo daleko više saradnje od Pakistana u borbi protiv terorizma", poručila je Hejli.

Američki predsjednik Donald Tramp ocijenio je nedavno da je "glupo" što su Sjedinjene Države za posljednjih 15 godina dale Pakistanu pomoć u vrednosti više od 33 milijarde dolara, a da ništa nisu dobile za uzvrat i obećao da će obustaviti tu pomoć.

"Oni pružaju sigurno utočište teroristima koje jurimo u Avganinstanu, uz malu pomoć. Nema više!", napisao je Tramp na svom Tviter nalogu.

Izvor: Tanjug