latinica  ћирилица
04/01/2018 |  08:58 ⇒ 09:00 | Autor: RTRS

Popović: Rusima u Srbiji dati isti status koji imaju Amerikanci

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Srbije Nenad Popović poručio je da pripadnicima Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu treba dodijeliti diplomatski status koji imaju NATO vojnici.
Sjećanje na NATO bombardovanje RTS-a - Foto: TANЈUG
Sjećanje na NATO bombardovanje RTS-aFoto: TANЈUG

Podsjetio je da diplomatski status imaju priadnici NATO iako su posijali bombe po Srbiji, a nemaju ruski humanitarci koji čiste Srbiju od tih bombi. On je istakao da odnosi Beograda i Moskve nikada nisu bili bolji i da Srbija ne treba ništa tu da izmišlja već samo da gleda šta velike zemlje rade sa Rusijom.

"Nemačka, Italija, Švajcarska su se maksimalno okrenule saradnji, ne samo sa Rusijom, nego sa celim regionom Evroazije. Pre više od mesec dana Putun je u Sočiju primio 35 najvećih privrednika iz Nemačke i jednoglasno mišljenje svih tih predstavnika velikih kompanija je da su sankcije Rusiji besmislene i štetne", rekao je Popović.

On je ocijenio da je posjeta predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Moskvi pokazala da Srbija ima rusku podršku i da će na tu podršku moći da računa ako neko pokuša da ugrozi njene interese.

Izvor: SRNA