latinica  ћирилица
04/01/2018 |  09:43 | Autor: RTRS

Bjelica ponovo nije htio da šutira

Nemanja Bjelica je drugi put za posljednja četiri NBA meča ostao bez poena, ali i bez šuta.
NBA - Bjelica Nemanja - Foto: Getty Images
NBA - Bjelica NemanjaFoto: Getty Images

On je u porazu Minesote na gostovanju Bruklinu (98:97) na parketu proveo 12 minuta i pritom nije šutnuo nijedan jedini put, niti je za to vrijeme ostavio neki drugačiji pozitivni trag u statistici (skokovi, asistencije, osvojene lopte, blokade). Napravio je jedan prekršaj, a sa njim u ekipi Timbervulvsi su primili pet poena više nego što su dali.

Bjelica je i prije sedam dana, u porazu od Milvokija, takođe nastupio, a da nije uputio nijedan šut, tada za osam minuta.

Podsjetimo, mjesec dana odsustva zbog povrede noge uslovili su da stručni štab Minesote srpskog reprezentativca postepeno uvodi u igru, pa je tako najprije igrao šest, potom deset, onda osam minuta otkako se krajem decembra vratio na NBA parkete. Činilo se, međutim, da će poslije statističke "nule" u pomenutom meču sa Milvokijem, te čak 11 šuteva (i dva pogotka) na narednoj utakmici, protiv Indijane, Bjelica ući u formu sa početka ove sezone, ali... Dvije naredne utakmice nisu opravdala ta očekivanja.

Prvog dana januara je šutirao iz igre 2/4, uz četiri skoka i asistenciju u pobjedi nad Lejkersima, kojima je ubacio pet poena, a onda je dva dana kasnije uslijedilo ovih 13 minuta ukazane šanse protiv Bruklina i - kolone u statističkim rubrikama ostale su prazne.

Izvor: Blic