latinica  ћирилица
04/01/2018 |  13:16 ⇒ 13:18 | Autor: RTRS

Milanović: Prvog dana zaprimljeno 22 zahtjeva

Šef banjalučkog Odsjeka prijemne kancelarije Odjeljenja za prostorno uređenje Dragana Milanović rekla je da je prvog radnog dana u novoj godini po jednošalterskom sistemu za izdavanje građevinske dozvole zaprimljeno ukupno 22 predmeta.
Odjeljenje za prostorno uređenje - jednošalterski sistem dozvole - Foto: SRNA
Odjeljenje za prostorno uređenje - jednošalterski sistem dozvoleFoto: SRNA

"Danas smo primili još dva zahtjeva za lokacijske uslove za izgradnju indvidualnih stambenih objekata, gdje će građani koristiti mogućnost da grad Banjaluka u njihovo ime pribavlja sve potrebne saglasnosti koje su preduslov za izdavanje građevinske dozvole", rekla je Milanovićeva.

Ona je naglasila da je ovo početni period rada Centra za dozvole prema novom sistemu.

Prema njenim riječima, veliki broj građana dolazi da se informiše o novom sistemu izdavanja građevinskih dozvola, odnosno o onome što im grad nudi u ovom procesu.

"Kada stranka podnese zahtjev za građevinsku dozvolu, naši referenti pregledaju predmet i vide šta je potrebno od dokumentacije, odnosno koje su saglasnosti potrebne kao preduslov za izdavanje dozvole. U tom procesu mi praktično pravimo sporazum sa građanima u kojem ćemo definisati koje saglasnosti se izdaju, koliko saglasnosti koštaju i šta je potrebno od dokumentacije za izdavanje saglasnosti", pojasnila je Milanovićeva.

Od prvog radnog dana u novoj godini, 3. januara, u Banjaluci je u funkciji jednošalterski sistem izdavanja građevinskih dozvola.

Svi koji žele da dobiju građevinsku dozvolu od sada potrebnu dokumentaciju mogu da predaju na jednom mjestu - u Centru za dozvole Gradske uprave, kancelarija broj 19, saopšteno je iz Gradske uprave.

Građani su ranije za izdavanje građevinske dozvole morali obići najmanje 12 kancelarija Gradske uprave, ali i brojnih drugih institucija, poput "Vodovoda", Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove "Elektrokrajine", "Voda Srpske".

Izvor: SRNA