latinica  ћирилица
04/01/2018 |  13:27 ⇒ 13:57 | Autor: RTRS

Trebinje - Zlatnik za prvu bebu rođenu u ovoj godini

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović darivao je danas zlatnikom sa likom Svetog Vasilija Ostroškog prvu bebu rođenu u ovoj godini u porodilištu trebinjske Bolnice.
Trebinje: Petrović, darivanje prve bebe zlatnikom - Foto: SRNA
Trebinje: Petrović, darivanje prve bebe zlatnikomFoto: SRNA

Petrović je majci novorođenčeta Mili Vukić iz Ljubinja poželio puno sreće i zdravlja, te istakao da ga raduje činjenica da je u prošloj godini u ovom porodilištu bilo više 16 poroda nego godinu ranije. On je istakao da će sva djeca rođena u Trebinju iz gradskog budžeta biti novčano nagrađena, te poručio da su glavni oslonac u porodici djeca i da im treba posvetiti potpunu pažnju.

"Gradska uprava je pokrenula niz projekata kojima ćemo podržati razvoj porodice, što će se vidjeti u narednim mjesecima i godinama. Želimo da Trebinje bude mnogo snažniji grad sa još više stanovnika i siguran sam da će biti važno mjesto u regionu", istakao je Petrović.

On je čestitao i drugoj majci Milijanu Popović iz Trebinja koja je jutros rodila dječaka Mihaila.

Načelnik Ginekološko-akušerskog odjeljenja Bolnice Trebinje Srdan Lugonja podsjetio je da je prva beba rođena u ovoj godini dječak težak četiri kilograma i 300 grama, dok je drugi dječak iz Trebinja rođen nekoliko časova kasnije, a težak je tri kilograma i 900 grama.

Izvor: SRNA