latinica  ћирилица
04/01/2018 |  16:15 ⇒ 18:56 | Autor: RTRS

Fond solidarnosti Doboj- pomoć porodicama poginulih (VIDEO)

Punih 18 godina Fond solidarnosti u Doboju okuplja porodice poginulih i RVI i obezbjeđuje im novčana sredstva za pečenice povodom božićnih praznika. Tako je i ove godine, uprkos tome što je Organizacija porodica poginulih izbačena iz gradskog budžeta.
Pomoć porodicama poginulih - Foto: RTRS
Pomoć porodicama poginulihFoto: RTRS

Po 100 maraka dobilo je 120 porodica, a novac će, kažu, iskoristiti za kupovinu pečenica i lijekova.

U Fondu solidarnosti kažu da zbog izbacivanja iz budžeta Doboja, Organizacija porodica poginulih i Fond solidarnosti neće uskratiti isplaćivanje pomoći svojim članovima.

- Te sankcije samo nas podižu. Mi se moramo vratiti na ratne uslove kada je RS stvarana , kada su padali naši najmiliji, a danas živimo pod sankcijama, pod diktaturom Obrena Petrovića, kaže Drago Јović iz Fonda solidarnosti Doboj.

Obrazloženje gradskih vlasti da novac mogu da traže od republičkih vlasti nije dovoljno uvjerljivo da opravda postupak gradske uprave da u budžetu za narednu godinu ne planira nijednu marku za ovu populaciju.

Porodice poginulih ogorčene su zbog toga.

- Kao građani Doboja ogorčeni smo, za sve drugo da ima sredstava a za Organizaciju porodica poginulih da nema, razočarana je supruga poginulog borca, Slobodanka Mišić.

- Šta ćemo mi, mi ništa tu ne možemo, kako je -tako je, ističe Mara Tomić, majka poginulog borca.

Fond solidarnosti ima oko 2.500 članova. Socijalno najugroženijima obezbijedio je u prošloj godini 760 jednokratnih novčanih pomoći, a svake godine realizuje se i banjsko liječenje.