latinica  ћирилица
04/01/2018 |  16:22 ⇒ 05/01/2018 | 10:24 | Autor: RTRS

Srpska institucionalno stabilna obilježava 9. januar (VIDEO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da će Srpska 9. januar - Dan Republike proslaviti institucionalno stabilna, sa dobrim ekonomskim pokazateljima i optimizmom da će u ovoj godini rezultati biti još bolji.
Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske - Foto: RTRS
Milorad Dodik, predsjednik Republike SrpskeFoto: RTRS

Dodik je rekao da su prepreke koje su ranije postojale u vezi sa obilježavanjem 9. januara otklonjene činjenicom da je narod Srpske referendumom potvrdio da je to datum kada se obilježava Dan Republike Srpske.

- Oni koji misle da nije tako, to je njihov problem i ne utiče na naše odluke - izjavio je Dodik, u Slatini kod Laktaša.

On je dodao da Republika slavi svoj rođendan, kao što i svaki čovjek slavi dan svog rođenja, a da je 9. januar nesumnjivo dan kada je rođena Republika Srpska.

- Republika je voljena od ovog naroda koji nije spreman da je izgubi i slaviće sve datume i dane koji se u čast Republike obilježavaju sa namjerom da potvrdimo opredjeljenje privrženosti Republici, da nikoga drugoga ne izazivamo sa bilo koje druge strane. Svi građani Srpske, koji žive u njoj, su dobrodošli - rekao je Dodik.

On je pozvao sve da budu gosti na obilježavanju 9. januara, te građanima Srpske poručio da istaknu zastavu Republike Srpske i sa svojim najdražima posvete određene trenutke Republici.

Dodik je naveo da će u čast Danu Republike u ovoj godini biti završeni i veliki infrastrukturni i ostali projekti, poput auto-puta "9. januar" i bolnice u Istočnom Sarajevu.

On je najavio da će biti rađeni i novi projekti iz oblasti energetike.

- Svima je već jasno da Republika Srpska sa svojom stabilnošću prednjači, ne samo u BiH, nego, možda, i regionu. Zadovoljni smo činjenicom da smo prošle godine imali razvoj makroekonomskih pokazatelja, vjerujemo da imamo dobar start za ovu godinu - istakao je Dodik.

Predsjednik Srpske je poručio da institucije Srpske žele da građanima obezbijede stabilan i bezbjedan život, te istakao da ima još dosta posla da se uradi.

Izvor: SRNA