latinica  ћирилица
04/01/2018 |  17:50 ⇒ 05/01/2018 | 08:09 | Autor: RTRS

Uoči 9. januara otvaranje novoizgrađenog kompleksa Zavoda "Dr Miroslav Zotović" (VIDEO)

U oviru obilježavanja Dana Republike, 8. januara svečano će biti otvoren novi smještajni kompleks sa terapijskim centrom u Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović" u Slatini kod Banjaluke.
Predsjednik Milorad Dodik u posjeti Zavodu "Dr Miroslav Zotović" - Foto: SRNA
Predsjednik Milorad Dodik u posjeti Zavodu "Dr Miroslav Zotović"Foto: SRNA

Investicija vrijedna 25 milona i 778 hiljada maraka izgrađena je vlastitim sredstvima Zavoda, a za cilj će imati razvoj medicinskog turizma i privlačenje pacijenata i gostiju iz regiona.

Izgradnju objekta počeli su prije dvije godine. Danas moderan kopmleks ima 192 ležaja u luksuznim apartmanima i dvokrevetnim sobama, hiljadu kvadrata najsavremenijeg terapijskog bloka sa bazenom i propratnim sadržajima te kongresnu dvoranu.

Uz već provjeren i kvalitetan stručni medicinski kadar privući će, očekuju, brojne pacijente i goste iz regiona i tako ojačati ovu granu turizma u Srpskoj.

Na više od devet hiljada kvadratnih metara nalazi se 80 soba i 16 apartmana.

Izgradnju novog, energretski efikasnog objekta, plaćaju svojim sredstvima.

Zavod uspijeva da sve svoje objekte zagrijava termomineralnom vodom. Cilj izgradnje novog savremenog kompleksa je razvoj medicinskog turizma.

- Pored toga što je Zavod vrhunska bolnica koja se bavi operativnim tehnikama, operacijama, rehabilitacijom i protetikom, ovo je dopuna naših djelatnosti u cilju da rasteretimo FZO i zaradimo nešto mimo Fonda, kaže Goran Talić, direktor Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović".

Predsjednik Srpske u radnoj posjeti Zavodu obišao je završne radove i posljednje pripreme pred svečano otvaranje 8. januara u čast Dana Republike.

- Već sada je 4.000 ljudi u kontinuitetu na spisku čekanja za usluge ovog centra. Centar je i do sada bio poznat po stručnosti i kvalitetu usluga, a sada će nesumnjivo biti jedan od lidera u ovoj oblasti, istakao je predsjednik Srpske, Milorad Dodik.

Otvaranjem novog smještajnog kompleksa, zahvaljujući i novim sadržajima, usluga Zavoda će biti još bolja, ocijenio je Dodik.