latinica  ћирилица
07/01/2018 |  12:11 ⇒ 08/01/2018 | 07:27 | Autor: RTRS

Polaganje vijenaca i sjednica Senata Srpske

U Banjaluci će u ponedjeljak, u okviru obilježavanja 9. januara - Dana Republike, na groblju Sveti Pantelija biti položeni vijenci na Spomenik palim borcima Vojske Srpske, biće održana sjednica Senata Republike Srpske, te svečanost otvaranja novog smještajnog kompleksa sa terapijskim centrom u Slatini.
Zastava Republike Srpske - Foto: RTRS
Zastava Republike SrpskeFoto: RTRS

Polaganje vijenaca na Spomenik palim borcima Vojske Republike Srpske na groblju Sveti Pantelija zakazano je za 10.00 časova, najavljeno je iz kabineta predsjednika Republike Srpske.

Za 11.00 časova predviđeno je polaganje vijenaca na Trgu palih boraca NOR-a.

U 12.00 časova biće položeni vijenci na Spomen-kosturnici na Gradskom groblju, kao i cvijeće na grobnicu 12 banjalučkih beba.

Za 14.00 časova zakazana je sjednica Senata Republike Srpske koja će biti održana u Palati Republike, dok je u 15.30 časova planirana svečanost otvaranja novog smještajnog kompleksa Zavoda za Fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović" sa terapijskim centrom u Slatini.

Kako je najavljeno iz kabineta predsjednika Republike Srpske, u 19.00 časova u galeriji Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske biće otvorena izložba djela Sretena Stojanovića.

U Modriči će delegacija Republike Srpske sutra u 12.00 časova položiti vijenac na spomen-obilježje nekadašnjem predsjedniku Republike Srpske Milanu Јeliću.

Izvor: SRNA