latinica  ћирилица
08/01/2018 |  18:13 ⇒ 18:13 | Autor: RTRS

Muslin, Bilić, Klinsman... ko će na Mundijal?

Poslije spekulacija sa imenima poput Slavoljuba Muslina i Јirgena Klinsmana, sada se i Slaven Bilić našao među kandidatima za klupu Australije.
Slaven Bilić - Foto: Getty Images
Slaven BilićFoto: Getty Images

"Kenguri" su protiv Hondurasa izborili plasman na Mundijal u Rusiji, Angelos Postekoglu je otišao, a od novembra do sada Australija traži njegovog nasljednika.

U to vrijeme je i Bilić dobio otkaz od uprave "Čekićara", a kako hrvatski mediji pišu, predsjednik Fudbalskog saveza Australije Dejvid Gapop je razgovarao sa Bilićem.

U slučaju da naslijedi Postekoglua, Bilić bi prvi put otišao na Svjetsko prvenstvo iako je bio selektor Hrvatske. Sa Hrvatima nije uspio da se plasira na Mundijal u Јužnoj Africi, ali jeste na dva Evropska šampionata.

Sportski direktor Lajpciga Ralf Rangnik i Đani Di Bjazi su sada takođe među kandidatima, a spominje se i Marselo Bijelsa.

Nakon što je otišao sa mjesta selektora Srbije, u vezi sa istom klupom se spominjao i Slavoljub Muslin koji je Srbiju odveo na Mundijal.

Srbija je u međuvremenu dobila novog selektora Mladena Krstajića, a Australijanci još čekaju da vide ko će njih predvoditi za šest mjeseci kada počne SP. Australija je u grupi sa Francuskom, Danskom i Peruom.

Izvor: B92