latinica  ћирилица
12/01/2018 |  11:19 ⇒ 11:29 | Autor: RTRS

Zadar: Srušio temelj kuće srpskih povratnika

Opštinsko državno tužilaštvo u Zadru podiglo je optužnicu protiv pedesetsedmogogodišnjeg Dragana Č. iz tog grada zbog sumnje da je srušio temelj kuće u mjestu Crno, koju je Centralna kancelarija za obnovu i stambeno zbrinjavanje Hrvatske gradila za srpske povratnike.
Zadar (Foto:i.pinimg.com) -
Zadar (Foto:i.pinimg.com)

Dragan Č. optužen je da je 6. marta prošle godine iznajmio građevinsku firmu koja je po njegovom nalogu u ulici Ive Mašine u Zadru bagerom uklonila i porušila temelje kuće u izgradnji za porodicu Veselke M.

Zadranin se tereti da je time Centralnu kancelariju za obnovu i stambeno zbrinjavanje Hrvatske oštetio za vrijednost obavljenih radova u iznosu od oko 5.800 evra, kao i Veselku M. i njenu porodicu.

Draganu Č. je izrečena posebna obaveza da Centralnoj kancelariji nadoknadi trošak u pomenutom iznosu, dok je Opštinsko državno tužilaštvo u Zadru za ovog Zadranina predložilo kaznu zatvora od pet mjeseci, uslovno na dvije godine.

Ovog Zadranina je policija prijavila 28. marta 2017. godine, kada je na prvom ispitivanju potvrdio da je iznajmio bager i srušio izgrađeno na zemljištu kako bi ga, navodno, doveo u prvobitno stanje.

On je tada ispričao da je smatrao da je u pravu i da je nekretnina njegova, jer ju je prije 20 godina kupio od Petra Š, protiv kojeg Opštinsko državno tužilaštvo u Zadru i sud vode više postupaka radi prodaje nekretnina mimo volje vlasnika, prenose hrvatski mediji.

Izvor: SRNA