latinica  ћирилица
12/01/2018 |  17:33 ⇒ 17:34 | Autor: RTRS

Srpska lista protiv ukidanja Specijalnog suda

Srpska lista neće glasati da se formira vojska /samoproglašenog/ Kosova i protiv je inicijative o ukidanju Specijalnog suda za ratne zločine "OVK", rekao je ministar za zajednice i povratak u Vladi u Prištini Dalibor Јevtić.

Јevtić je na sastanku sa komandantom KFOR-a Salvatore Coćijem istakao da KFOR jeste i treba da ostane glavni garant mira i stabilnosti na Kosovu i Metohiji, saopšteno je iz kabineta ministra za zajednice i povratak.

On je rekao da je interes svih da Kosovo bude mjesto gdje će svi građani biti bezbjedni i da se za to zalaže i da na tome treba svi da rade.

Јevtić je istakao da su zabrinjavajući posljednji incidenti koji su se dogodili u povratničkim sredinama u kojima je za tri dana dvjema povratničkim porodicama u Klini i Istoku zapaljeno sijeno, "nanesena šteta koja nije samo materijalna već i koja unosi strah, kao i protesti u Đakovici zbog kojih raseljeni nisu mogli da posjete svoj grad na Božić".

"Mora se obratiti više pažnje upravo na ova mesta kako bi se povratničke sredine u kojima je bezbednost često krhka, u potpunosti i preventivno zaštitile", dodao je Јevtić.

Izvor: Srna