latinica  ћирилица
12/01/2018 |  18:27 ⇒ 13/01/2018 | 09:51 | Autor: RTRS

S ljubavlju hrabrim srcima: Prikupljeno 1.361.528 maraka (VIDEO)

Na osmoj donatorskoj večeri "S ljubavlju hrabrim srcima" prikupljeno je više od milion 300 hiljada maraka. Sredstva su uplaćivale institucije, privredni subjekti, ali i građani, pozivajući humanitarni broj.
S ljubavlju hrabrim srcima - Foto: RTRS
S ljubavlju hrabrim srcimaFoto: RTRS

Nakon što se u javnosti pojavila priča o jednogodišnjem Aleksandru Gajiću iz Zvornika, kojem je za liječenje agresivnog tumora na malom mozgu potrebno oko 400 hiljada evra, na račun porodice Gajić uplaćeno je 100 hiljada maraka iz Fonda zdravstvenog osiguranja.

V.d. direktora Fonda Јasminka Vučković, u emisiji Srpska danas istakla je da je liječenje Aleksandra već počelo u inostranstvu. Zbog specifičnih okolnosti, sa njegovim ocem je dogovoreno da će potrebna sredstva na račun klinike u Minhenu biti sukcesivno uplaćivana.

"Na račun bolnice u Minhenu uplaćeno je 100 hiljada evra. Prvi dio uplatio je Aleksandrov otac, ono što je prikupljeno od humanitarnog broja, prije nego što se obratio Fondu, a drugi dio je uplatio Fond zdravstva juče. Mi smo stalno u kontaktu. Novac za Aleksandra je rezervisan i u slučaju da bude neophodan, mi ćemo reagovati odmah", dodala je Vučković.