latinica  ћирилица
13/01/2018 |  08:31 | Autor: RTRS

Magla i klizavi kolovozi

Saobraćaj se jutros u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija po pretežno mokrim i klizavim kolovozima, a magla smanjuje vidljivost u kotlinama i duž riječnih tokova, posebno na putnim pravcima Doboj-Tuzla, Olovo-Tuzla i Bugojno-Novi Travnik, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.
Putevi - Foto: RTRS
PuteviFoto: RTRS

Na svim dionicama u usjecima i pored kamenih kosina učestali su odroni zemlje i kamenja na kolovoz.

Iz AMS upozoravaju vozače na jake udare vjetra u zapadnim krajevima FBiH.

Na putnim pravcima na kojima se izvode sanacioni radovi saobraćaj reguliše privremeno postavljena signalizacija čije je poštivanje obavezno.

Zbog sanacionih radova jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraća se na regionalnom putu Obudovac dva-Lončari. Predviđeno da radovi traju do kraja juna.

U Prnjavoru zbog na izgradnji kružne raskrsnice izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor-Gornja Vijaka.

Na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor zbog izgradnje auto-puta Banjaluka-Doboj izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja u zoni ukršatanja sa magistralnim putem.

I dalje je na snazi obustava saobraćaja na dionici magistralnog puta Bijeljina-Glavičice kroz ulice 27. marta i Srpske vojske u Bijeljini. Putnička vozila preusmjeravaju se na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila odvija se obilaznicom.

U toku je izgradnja novog mosta preko rijeke Zovidolke, na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići u mjestu Zovi Do. Saobraćaj se odvija jednosmjerno, preko privremeno izgrađenog mosta u neposrednoj blizini.

Zbog aktiviranih klizišta jednom trakom saobraća se na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu Ljubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Bratunac-Drinjača, dok se usporeno saobraća na magistralnom putu Banjaluka-Јajce na lokalitetu Srpskih Toplica.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila i dalje je preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Na području distrikta Brčko i dalje traju radovi na dionicama magistralnog puta Lončari-Brčko jedan /granica Republike Srpske i distrikta/ i Brčko dva /granica Srpske i distrikta/-Donja Bukovica zbog čega je saobraćaj preusmjeren na obilazni put sa desne strane iz prvca Brčkog.

Na području Banjaluke na dionici magistralnog puta Banjaluka jedan-Rudarska zbog izgradnje trake za skretanje lijevo iz Ulice Krajiških brigada u Ulicu Ranka Šipke saobraćaj se odvija usporeno, te se mole vozači da obrate pažnju na privremenu signalizciju.

U FBiH danas od 13.00 časova može se očekivati sporije saobraćanje na magistralnim putevima koji prolaze gradskim područjem grada Bihaća zbog defilea motornih vozila.

Zbog urušavanja potpornog zida na dionici magistralnog puta Resanovci-Drvar, saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih čekanja na prelazak granice.

Iz AMS-a vozačima savjetuju oprezna vožnja, prilagođena uslovima na putu, te napominju da je posjedovanje zimske opreme obavezno.

Izvor: Srna