latinica  ћирилица
14/01/2018 |  17:09 ⇒ 15/01/2018 | 08:07 | Autor: RTRS

Predsjednik Srbske časti: Nemamo ništa sa politikom, Mektićeve tvrdnje izmišljotina

Igor Bilbija, predsjednik Udruženja "Srbska čast" rekao je da njegovo Udruženje nije politički obojeno, i da ih niko ne finansira.
Igor Bilbija (foto: N1) -
Igor Bilbija (foto: N1)

"Što se tiče Udruženja Srbska čast, mi nemao članove, imamo simpatizere. Moj brat ima registrovano Udruženje u Srbiji, mi ovdje nemamo ali radimo na tome. Imamo puno simpatizera, mi smo patriotska organizacija, udruženje Pravoslavaca, Srba, koja pokušava da pomogne našem narodu u skladu sa našim mogućnostima", istakao je Bilbija za N1.

Udruženje je u prošlosti sprovodilo humanitarne akcije, pomagali su socijalno ugroženima hranom i novčano.

"Kada smo pravili akciju za pomoć dječaku iz Banjaluke, operacija očiju, 1.200 evra su nam poslali Bošnjaci iz Beča. Na moje ime, Igor Bilbija".

Za N1 je komentarisao izjave ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića o Udruženju "Srbska čast".

"Da sam ja lično u pitanju ne bih komentarisao. Јer je to bolesna laž. Pošto je organizacija u pitanju, to je bolesna izmišljotina. Napad je to na mene, moju porodicu, moju bezbjednost. Јa kao Pravoslavac, Srbin, imam drugara Hrvata, Bošnjaka, Albanaca. Oni su se pokazali u ova tri dana, zvali su me privatno. Neki su htjeli da dođu i sjede sa mnom. Moji Bošnjaci će da vam kažu ko sam i šta sam".

Milorad Dodik i SNSD ne finansiraju rad Udruženja, naglasio je Bilbija.

"Јa predsjednika Milorada Dodika ne poznajem. Niti on mene. Slikali smo se, čast mi je slikati se sa predsjednikom Republike Srpske. Slavio sam Dan Republike Srpske, slaviću ga dok Srpska postoji. Nisam ja sam na ulici bio, hiljade su bile. Nismo ništa napravili", poručuje Bilbija.

"Mi nemamo ništa sa politikom, nismo obojeni, niti imamo fondacije sa političarima", kaže predsjedsjednik Udruženja "Srbska časti"

Da li će tužiti Dragana Mektića - još ne zna.

"Razumijem da novinar Žurnala može da napiše i ne razmišlja. Ali da ministar tako priča, to je smiješno. Ako sam i za šta kriv - neka me osude", napominje Bilbija.

Izvor: N1