latinica  ћирилица
16/01/2018 |  16:47 | Autor: RTRS

Dončić i Dragić: Sramota!

Utakmica između rukometnih reprezentacija Slovenije i Njemačke (25:25) biće zapamćena po kontroveznoj završnici, pošto su sudije na kraju meča dosudile penal za "Pancere".

Slovenci su su dali gol dva sekunda prije kraja, vrijeme je potom isteklo, a oni počeli da slave. Sudije su, međutim, prekinule slavlje i otišle da pogledaju usporeni snimak.

Sporan detalj je nastao kada je Njemačka, iako joj nije ostalo mnogo vremena, željela da krene u napad, ali se tu ispriječio Blagotinšek, rukometaš Slovenije.

Sudije su to procijenile kao bitan faktor, potom dale crveni karton Slovencu i na kraju dosudile sedmerac za Njemačku.

U Sloveniji su remi okarakterisali kao "sudijsku krađu i nepravdu", oglasio se čak i predsjednik Borut Pahor, ali i brojni sportisti.

Među njima i košarkaš Reala Luka Dončić, igrač Majamija Goran Dragić i reprezentativac Slovenije Klemen Prepelič, osvajači zlatne medalje sa posljednjeg Evropskog prvenstva u Turskoj.

Luka Dončić je na Tviteru napisao samo "SRAMOTA", dok je Dragić objavio Prepeličev komentar "Sramota!! Vi ste šampioni!! Glave gore!! Sve se vraća sve se plaća!!"

Slovenija se žalila, EHF odbio žalbu, pa sada "Zmajčeki" prijete tužbom civilnom sudu u Lozani i napuštanjem EP u Hrvatskoj!

Izvor: B92