latinica  ћирилица
16/01/2018 |  22:03 ⇒ 17/01/2018 | 13:32 | Autor: RTRS

Srbija ide u Zagreb; Švedska savladala Hrvatsku

Rukometaši Srbije savladali su ekipu Islanda, sa 29:26, u posljednjem kolu grupe A, Evropskog prvenstva u Hrvatskoj.
EP u rukometu - Srbija - Island - Foto: RTRS
EP u rukometu - Srbija - IslandFoto: RTRS

Ekipa Јovice Cvetkovića je umalo za jedan gol ostala "kratka" od narednog kruga takmičenja na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj.

Švedska je pobijedila Hrvatsku 35:32 i tako odigrala za Srbiju, koja će kao trećeplasirana otići dalje iz grupe A, ispred Islanda.

Srbija je među najboljih 12 ekipa na EP, ne prenosi nijedan bod, jer se bodovi iz pobjede nad posljednjom ekipom iz grupe ne računaju u nastavku takmičenja.

Grupa A se ukršta sa grupom B igranom u Poreču (Francuska, Norveška, Bjelorusija, Austrija). U njoj su dalje prošle Francuska, Bjelorusija i Norveška. Formira se nova grupa od šest ekipa i odakle dvije najbolje prolaze dalje. Iz grupa C i D se po istom ključu formira nova, a iz obje se najbolji plasiraju u polufinale.

Francuzi su grupi B imali sve tri pobjede i prenose maksimalna četiri boda. Norveška je druga sa dvije pobjede i prenosi dva boda. Bjelorusija je treća sa jednom pobjedom nad Austrijancima i zbog toga ne prenosi nijedan bod u novu grupu.

Hrvatska poslije poraza od Švedske prenosi dva boda, a Švedska četiri, jer je pobijedila i domaćina i Srbiju, a poražena je od Islanda.

Tako će Francuska i Švedska imati najveće šanse da se plasiraju u polufinale, nešto manje šansi će imati Švedska i Norveška, a najmanje Bjelorusija i Srbija.

Glavna faza takmičenja počinje u četvrtak, Srbija igra protiv Norveške u Zagrebu, a istog dana Hrvatska igra protiv Bjelorusije.

Polufinale su na programu 26. januara kada je i meč za peto i šesto mjesto, finale i meč za bronzu su 28. januara.

Izvor: Agencije