X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Moja Јahorina
17/01/2018 |  10:43 ⇒ 11:20 | Izvor: RTRS

Opra Vinfri ima pet savjeta za srećniji život

Opra Vinfri je osoba koja je oblikovala "tok šou" format i koja će zauvijek ostati omiljeno televizijsko lice miliona ljudi.
Opra Vinfri (foto:GettyImages) -
Opra Vinfri (foto:GettyImages)

Njen marljivi rad i istančane socijalne veštine dovele su je u poziciju da joj mnogi vjeruju u ono što kaže, pa makar se možda i ne slagali s tim.

Poznata je i po tome da često dijeli pregršt saveta na razne teme, a najčešće one u vezi sa samopoštovanjem i željom da se živi jedan skladniji i srećniji život.

Upravo je na tu temu nedavno imala šta da poruiči i čitaocima američkog izdanja časopisa Vog. Izdvojila je pet jednostavnih pravila kojih se ona svakodnevno pridržava, a koja uvijek iznova pozitivno utiču na njen život.

Ključ je u balansu: Mogu da jedem sve što poželim, ali ne moram sve što poželim da jedem istovremeno. To je čitava filozofija života, možeš dobiti sve, ali ne odjednom, poručila je Opra.

Odustajanje od zadanih normi ljepote: "Dani u kojima sam bila opsednuta time koliko sam mršava su davno prošli, kao i dani u kojima sam željela da dostignem neki standard, kada je u pitanju fizički izgled. Sad sam sebi najljepša kad se dobro osjećam", rekla je Opra.

Pronalazak vremena za sebe: "Uvijek pronađem način da barem jednom u toku dana budem sama sa sobom. Ako pričamo o idealnom scenariju, na raspolaganju ću ujutro imati 20 minuta za sebe, a onda još i 20 minuta uveče."

Јutra obilježena zahvalnošću: "Nikad ne navijam alarm, ne vjerujem u njega i smeta mi. Umjesto toga, sama se od sebe budim oko 6 sati, budući da su i moji psi navikli na takav raspored. Prva misao nakon buđenja svakog dana glasi ovako nekako: Živa sam. Hvala!"

Život u sadašnjosti: "Udahnite, izdahnite i podsjetite se da je upravo ovaj trenutak jedini koji imate i jedini za koji znate", podsjetila je Opra Vinfri na nešto što većina nas, koliko god da je važno, najčešće zaboravlja.

Izvor: Agencije, B92