latinica  ћирилица
18/01/2018 |  11:05 ⇒ 15:21 | Autor: RTRS

Dom sedmočlane porodice Petrović ispunjen radošću i srećom (VIDEO)

Tridesetjednogodišnji Vladimir i dvadesetosmogodišnja Nataša imaju petoro djece. Najstarija Lara ima devet godina, a najmlađi Nikola tek tri sedmice. Njihov dom ispunjen je radošću i srećom.
Porodica Petrović - Foto: RTRS
Porodica PetrovićFoto: RTRS

Vladimir i Nataša Petrović u bračnu zajednicu stupili su 2009. godine. Od tada do danas vlada bračna idila. Za devet godina dobili su čak petoro potomaka, što je u današnje vrijeme, priznaćete, pozitivno iznenađenje, jer malo se ko odlučuje za više djece. 

"Јa volim djecu, a moj deda je imao sedmero njih. Četiri sina i tri kćerke i tako njega sam najviše volio. Prelijepo je imati puno djece. Kad smo svi u kući tu, zajedno kad smo svi na okupu", rekao je Vladimir Petrović.

"Tek kad ih dobijete osjetite sreću i šta znači imati djete. Ono kad vam neko kaže kad dobiješ svoje, vidjećeš šta to znači", izjavila je Nataša Petrović.

Vladimir je vozač kamiona, pa je često na putu. Ipak, slobodno vrijeme provodi u igri i druženju sa svojim mališanima. Žao mu je što supruzi ne može više da pomogne oko djece, jer je na njoj najveći teret, ali, kako ističe, to je slatki rad. Najvažnija je dobra organizacija, a ni pomoć baka i djedova ne izostaje. 

"Organizacija, pomoć imamo babe i dede kad treba pričuvaju ih. Hoće da idu i sa babama i dedama. Organizovani smo", dodala je Nataša.

Najmlađi Nikola u porodicu je došao prije samo tri sedmice. Najstarija Lara je mamina desna ruka, pa se zbog toga nekada pravi važna, u šali kaže Nataša. Iako je samo Vladimir zaposlen, Petrovići se ne žale. 

"To je danas u ovo vrijeme. Malo porodica se odlučuje za više djece, zbog finansija, zaposlenja, ali to je ipak sreća, bitno je da su zdravi. Sve drugo dolazi, uz trud volju želju dođe samo", kaže Nataša.

"U Republici Srpskoj se može živjeti. Ovako čak i višečlana porodica kao mi. Ništa nam ne fali i sve imamo.  Najveća sreća su mi djeca", istakao je Vladimir.

Puna kuća, dječiji smijeh i plač, dio su svakodnevnice porodice Petrović. Radosti i sreće u njihovom domu ne nedostaje i nikada nije dosadno. 

I dvogodišnji Luka je želio razgovarati s nama, a u ovom slučaju i da preuzme ulogu novinara. Јedini koji nije razumio čemu toliko gužva u kući bio je najmlađi Nikola, ali i njemu će uskoro biti sve jasno, naročito kada bude shvatio koliko je bogat, jer ima braću i sestre. Sve u svemu, recept za porodičnu idilu je jasan, manje izgovora više potomaka, a baš kao što kažu naši domaćini, bitno je samo zdravlje, uz volju i trud, sve ostalo doći će samo.