X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Moja Јahorina
18/01/2018 |  19:46 | Izvor: RTRS

"Hoking je mrtav, zamijenio ga je dvojnik"

Teoretičari zavjera još jednom su pokazali da su prilično maštoviti tvrdnjom da je život poznatog fizičara Stivena Hokinga u posljednjih 30 godina velika prevara.
Stiven Hoking - Foto: Getty Images
Stiven HokingFoto: Getty Images

Teorija je počela da se širi društvenim mrežama nedugo nakon što je portal IFL Science objavio članak o Hokingu povodom njegovog 76. rođendana.

Pristalice ove teorije smatraju da je poznati teorijski fizičar umro ranih osamdesetih i da je zamijenjen dvojnikom.

Autor ove teorije Majls Matis kaže da je do tog zaključka došao detaljnom analizom lica i zuba Stivena Hokinga na njegovim starim i novim fotografijama.

Matis navodi da "novi" Hoking ni izbliza ne liči na "starog".

- To nije ništa čudno ako se uzme u obzir da Hoking boluje od amiotrofične lateralne skleroze, od koje se u prosjeku umire za četiri godine. Nemoguće je živjeti 52 godine sa tom bolešću - objašnjava Matis.

- To je kao kada biste rekli da neko može da pretrči 100 metara za 9,8 sekundi, a da Usein Bolt dođe i pretrči istu razdaljinu za 4,5 sekundi. Statistički, to nije moguće - dodao je.

Matis je ipak priznao da nema nikakav dokaz za svoju tvrdnju, ali navodi da je došao do novih dokaza koji upućuju na to da je i Hokingov dvojnik mrtav, i da je ono što danas vidimo samo hologram.

Poznati teoretičar zavjere smatra da Hokingov glas koristi NASA, koja šalje poruke umjesto fizičara, prenosi Independent.

Izvor: B92