latinica  ћирилица
23/01/2018 |  16:03 ⇒ 16:20 | Autor: RTRS

Јasmina Davidović: Zakon o sportu u Srpskoj pokazao dobre rezultate

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Јasmina Davidović rekla je da ne treba žuriti sa novim zakonom o sportu, kao i da sadašnji Zakon odlično funkcioniše i ispunjava sve svoje razloge za postojanje.
Јasmina Davidović - Foto: RTRS
Јasmina DavidovićFoto: RTRS

"Dokaz za to je što naši sportski savezi odlično funkcionišu, što imamo svjetske prvake kao što je Nemanja Majdov, koji je svjetski prvak u seniorskoj konkurenciji u džudou, kao što je Tijana Bošković, koja je najbolja evropska odbojkašica. Ona nastupa za reprezentaciju Srbije, ali nju je odnjegovala Republika Srpska", navela je Davidovićeva.

Odgovarajući na pitanje kada će Republika Srpska dobiti novi zakon o sportu, ona je novinarima u Banjaluci rekla da je Boškovićeva bila stipendista Ministarstva omladine, porodice i sporta Republike Srpske i da je prije sedam godina bila najbolja odbojkašica u okviru Malih olimpijskih igara.

Davidovićeva je podsjetila da Srpska ima sistem Malih olimpijskih igara koji odlično funkcioniše, kao i Ljetnju školu sporta i sportske saveze koji, takođe, dobro funkcionišu.

Izvor: SRNA