latinica  ћирилица
23/01/2018 |  16:12 ⇒ 18:16 | Autor: RTRS

Borba Aleksandra Milutinovića za život (VIDEO)

Dvije decenije traje teška borba roditelja Aleksandra Milutinovića iz Foče, koji je nakon nesreće sa 17 godina ostao nepokretan, bez sposobnosti da govori. Borba neprestana i svakodnevna zahtijeva mnogo napora, a pojavila se i potreba za specijalnim pomagalom koje njegova porodica ne može sama da nabavi.
Pomoć Aleksandru Milutinoviću - Foto: RTRS
Pomoć Aleksandru MilutinovićuFoto: RTRS

Umjesto da uživa u punoljetstvu, Aleksandar Milutinović se nakon nesreće, kada je bio ranjen u glavu, iz dana u dan suočavao sa teškom borbom za život. Za dvije decenije zabilježen je tek po neki pomak.

Aleksandrova majka Milanka Milutinović kaže: "Nije imao nikakav osjećaj za lijevu stranu do unazad tri godine, tek mu se počela lijeva strana vraćati. Na desnoj strani je imao osjećaj".

Milanka ističe da se bore kako znaju i umiju. Uz sve nedaće, suočavali su se i sa problemima o kategorizaciji zbog čega je četiri godine bio bez zdravstvenog osiguranja. Prva prilagođena ortopedska pomagala dobio je prije 14 godina. Bolest nameće i nove potrebe što sami ne mogu da riješe.

"Sada bi trebalo da mu radim sto za vertikalizaciju, a do toga je teško doći, košta oko 7.500 KM, neka italijanska firma proizvodi", dodala je ona.

U Centru za socijalni rad Foča ističu da im je namjera da pomognu tridesetosmogodišnjem Aleksandru i njegovoj porodici i da će uz podršku dobrih ljudi nastojati da prikupe neophodan novac.