latinica  ћирилица
24/01/2018 |  12:35 ⇒ 12:41 | Autor: RTRS

Banjaluka- Uskoro rekonstrukcija glavne ulice u Česmi

Glavna saobraćajnica u banjalučkom naselju Česma, Ulica Petra Velikog, uskoro će dobiti novi izgled, a preduzeće Kozaraputevi iz Banjaluke izabrano za izvođača radova za njenu rekonstrukciju.
Glavna saobraćajnica u banjalučkom naselju Česma - Foto: SRNA
Glavna saobraćajnica u banjalučkom naselju ČesmaFoto: SRNA

Postupak javne nabavke za izvođača radova sprovelo je nadležno Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, odnosno Јedinica za koordinaciju poljoprivrednih projekata, posredstvom koje je gradu odobren kredit Svjetske banke od oko 750.000 KM za rekonstrukciju ove ulice, saopšteno je iz Gradske uprave Banjaluka.

Načelnik gradskog Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić kaže da se, nakon potpisivanja ugovora, u zavisnosti od vremenskih uslova, očekuje početak rekonstrukcije.

"Grad je prethodno pripremio projektnu i svu drugu potrebnu dokumentaciju, te sukcesivno rješava imovinsko-pravne odnose", rekao je Sandić.

On je podsjetio da je Vlada Republike Srpske u oktobru utvrdila opšti interes za rješavanje imovinskih odnosa za rekonstrukciju Ulice Petra Velikog na dionici od novoizgrađenog mosta preko rijeke Vrbanja do pravoslavne crkve u naselju Česma.

"Pokušaćemo da sporazumno riješimo imovinske odnose, za šta smo izdvojili sredstva u budžetu grada. U ovom poslu moramo imati i podršku mještana, odnosno saglasnost onih čije je zemljište predviđeno za eksproprijaciju", pojasnio je Sandić.

On je naveo da su u toku pregovori o kupovini zemljišta samo sa još nekoliko vlasnika parcela.

"Drago nam je da su mještani sa kojima smo zaključili ugovore o kupovini zemljišta shvatili značaj rekonstrukcije ove saobraćajnice i pristali na saradnju sa gradom da bismo im stvorili bolje životne uslove", naglasio je Sandić.

On je naveo da je planirana rekonstrukcija oko 800 metara Ulice Petra Velikog, odnosno da ona bude proširena tako što će imati dvije saobraćajne trake ukupne širine šest metara, sa trotoarima širine po dva metra sa obje strane.

"Biće izgrađena i nova javna rasvjeta, kao i kišna kanalizacija u trupu saobraćajnice", rekao je Sandić.

Izvor: SRNA