latinica  ћирилица
27/01/2018 |  13:06 ⇒ 13:09 | Autor: RTRS

Voznjacki osvojila AO i vratila se na čelo ATP!

Karolina Voznjacki osvojila je prvi Grend slem u karijeri pošto je u velikom finalu Australijan Opena savladala Simonu Halep – 7:6(2), 3:6, 6:4!
Karolina Voznjacki (Foto:sacbee.com) -
Karolina Voznjacki (Foto:sacbee.com)

Karolina je prva Dankinja koja je osvojila neki od četiri najveća turnira, a ujedno se i vratila na prvo mjesto VTA liste poslije osam godina, upravo umjesto Rumunke.

Finalni spektakl trajao je gotovo tri časa. Voznjacki je bolje počela i poslije ispuštenog brejka stigla do prednosti u setovima kroz taj-brejk, ali je onda nevjerovatno borbena Halep, kroz vrtoglavicu i grčeve, uspjela da odbije sve napade protivnice i da brejkom u osmom gemu drugog dijela meča najavi još veću dramu.

Vidjeli smo nekoliko spektakularnih poena, ogromnu i iznurujuću borbu na obje strane, što je dovelo da festivala brejkova u odlučujućem dijelu susreta.

Karolina nije uspjela da sačuva rana dva brejka, odnosno Simona je pronalazila način da joj odgovori i zatim stigne do totalnog preokreta, ali je maraton u polufinalu sa Anđelik Kerber ipak ostavio previše traga na njeno fizičko stanje.

Voznjacki se maksimalno fokusirana vratila na teren, poslije kraćeg medicinskog tajm-auta i za nju, i ponovo u potpunosti preuzela kontrolu na terenu i zasluženo uspjela da stigne do svog prvog trofeja na nekom od četiri najveća turnira iz trećeg pokušaja, dok će Simona morati da sačeka barem četvrtu priliku.

Pobjednici će pripasti i 3,2 miliona evra, dok će Halepova dobiti duplo manju sumu.

Izvor: Agencije