latinica  ћирилица
29/01/2018 |  15:41 ⇒ 18:38 | Autor: RTRS

Prijedor: Viroze pune Dom zdravlja (VIDEO)

Pravo proljeće u januaru praćeno natprosječno visokim temperaturama za ovo doba godine, prouzrokovalo je gužve u prijedorskom Domu zdravlja.
Prijedor, Dom zdravlja - Foto: RTRS
Prijedor, Dom zdravljaFoto: RTRS

Hronična oboljenja, ali i oboljenja respiratornog sistema najčešći su razlozi zbog kojih se sve veći broj Prijedorčana obraća za pomoć dežurnim ljekarima. Najčešće je u pitanju prehlada i viroza. U Domu zdravlja, kažu, zasad nisu zabilježeni slučajevi gripa, niti ozbiljniji slučajevi oboljenja koji zahtijevaju hospitalizaciju.

Najviše problema imaju hronični bolesnici sa astmom i bronhitisom. Sve češće za pomoć dežurnim ljekarima javljaju se i pacijenti sa simptomima prehlade i viroza.

Ipak, Prijedorčani se na sve načine bore protiv bolesti karakterističnih za ovaj period. Dok se neki odlučuju za liječenje kod kuće uz unošenje velikih količina tečnosti i vitamina, za druge je odlazak kod ljekara najsigurnija varijanta.

Ovih dana pojačan promet bilježe i prijedorski prodavci voća i povrća. Kažu da da ljubitelji narodne medicine najviše pazare đumbir, limun, ali i bijeli luk.