latinica  ћирилица
30/01/2018 |  17:37 ⇒ 31/01/2018 | 13:06 | Autor: RTRS

SNSD Teslić: Milićević se nedomaćinski ponaša prema budžetu opštine (VIDEO)

Načelnik opštine Teslić Milan Milićević nije odgovorio na poziv da dođe u Policijsku upravu Doboj na informativni razgovor zbog nelogičnosti, koje je utvrdila Glavna služba za reviziju u svom izvještaju iz 2016. godine.
Milan Milićević - Foto: RTRS
Milan MilićevićFoto: RTRS

Aktuelni načelnik Teslića Milan Milićević, nije se pojavio u zgradi Policijske uprave Doboj. Iako je u kratkom telefonskom razgovoru poručio da u Doboj danas nije trebalo ni da dolazi i da ne zna o čemu je riječ, demantovali su ga iz dobojske policije.

"Gospodin Milan Milićević, pozvan je u prostorije Policijske uprave Doboj na informativni razgovor u vezi sa revizorskim izvještajem Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske, a koji se odnosi na projekat proširenja vodovodne mreže, unapređenja vodosnabdijevanja, kanalisanja i prečišćavanja otpadnih voda u opštini Teslić", ističu iz Policijske uprave Doboj.

U policiji nisu željeli da otkriju više detalja. O čemu je riječ znaju u teslićkom SNSD-u.

"Ponuđač koji je ponudio najnižu cijenu i koji je uz to dao i bankovnu garanciju za odustajanje od ponude, naknadno se povukao iz posla, međutim načelnik je popustio da tu bankovnu garanciju aktivira i samim tim je oštetio budžet opštine Teslić za nekih 400 hiljada maraka", kaže Mišo Stojanović iz teslićkog SNSD-a.

Iz SNSD-a podnijeli su krivičnu prijavu protiv aktuelnog načelnika Teslića, zbog kako kažu, brojnih malverzacija i nedomaćinskog ponašanja prema budžetu opštine, što je tvrde, vidljivo i u revizorskom izvještaju iz 2016. godine.

"Nepravilnosti pri zapošljavanju, neorganizovanje popisa imovine, kršenje zakona o javnim nabavkama, neadekvatno raspolaganje imovinom, zloupotrebe korišćenja službenih vozila, loše planiranje budžetskih sredstava, neusvajanje izvještaja od preduzeća u vlasništvu opštine i neizmirenjivanje preuzetih obaveza", nabraja Stojanović.

Iz teslićkog SNSD-a ranije su ukazivali da se opštinska sredstva troše nenamjenski, tvrdeći da je trenutni deficit opštine oko dva miliona maraka. Načelnik Teslića Milan Milićević nije želio da daje izjave.