latinica  ћирилица
05/02/2018 |  10:15 ⇒ 10:17 | Autor: RTRS

Vajt: Masonske lože sprečavaju policijske reforme

Јake masonske lože u britanskom Parlamentu - političarska i novinarska - sprečavaju reformu policije i protive se većem učešću manjinskih zajednica i žena u bezbjednosnim službama, tvrde u policijskim krugovima.
London (Foto: epa/Andy Rain) -
London (Foto: epa/Andy Rain)

Predsjedavajući Policijske federacije Stiv Vajt tvrdi da masoni blokiraju reforme i otežavaju napredovanje žena i policajaca iz crnačkih i manjinskih etničkih zajednica.

Nakon tri godine rada, Vajt je shvatio da se uvijek pokaže da su ljudi koji se tvrdoglavo suprotstavljaju bilo kakvoj promjeni i bilo kakvom napretku, u stvari, masoni.

U britanskom Parlamentu, navodi "Gardijan", djeluju dvije masonske lože, jedna za članove ovog tijela, a druga za novinare koji prate politiku.

Loža "Nova dobrodošlica" regrutuje parlamentarce i osoblje Parlamenta, dok su članovi lože "Galerija" pripadnici medija koji prate rad te institucije.

Treća loža "Alfred Robins", takođe, pokriva novinare smještene u Londonu.

Identitet članova ove tri lože i dalje je tajna.

Članovi lože "Nova dobrodošlica" ne druže se sa svojim kolegama iz "Galerije", jer, iako su svi masoni i članovi istog bratstva, "ne žele da novinari slušaju njihove razgovore", priznaje jedan od članova lože parlamentaraca.

Izvor: SRNA