latinica  ћирилица
05/02/2018 |  15:31 ⇒ 18:40 | Autor: RTRS

Trebinje - uskoro izgradnja najsavremenijeg atletskog stadiona (VIDEO)

Do polovine godine, rekonstrukcijom i dogradnjom postojećeg fudbalskog stadiona, Trebinje bi trebalo da dobije najsavremeniji atletski stadion.
Trebinje, stadion - Foto: RTRS
Trebinje, stadionFoto: RTRS

Preduslov za ovu investiciju je pokretanje Škole sporta. Novac je obezbijeđen iz gradskog budžeta, a izvođač radova je dužan da za novi sportski kompleks obezbijedi međunarodni sertifikat.

Na postojećem fudbalskom stadionu, biće izgrađena savremena atletska staza, sa tartan podlogom. Da bi zadovoljila međunarodne standarde, dio unutrašnje infrastrukture i betonske ograde biće izmješteni.

"Radi se, ne samo o atletskoj stazi, nego i o uslovima za svih dvadeset sedam atletskih sportova i borilišta za atletske discipline, sa svim pripadajućim rekvizitima, i za takmičare i za sudije", rekao je načelnik odjeljenja za prostorno uređenje Marko Rikalo.

Izgradnju savremenog kompleksa, u Atletskom klubu Leotar, očekuju s  nestrpljenjem. Sadašnji uslovi treniranja na nivou su improvizacije.

"Trebaće više ljudi da radi, imaćemo veće obaveze i odgovornosti. Trudićemo se da pokažemo i više, a Leotar ima rezultate i u ovakvim uslovima", istakao je šef sttručnog štaba AK Leotar Milan Spaić.

Zemljani radovi trebalo bi da počnu za mjesec dana. Sa Fudbalskim i Atletskim klubom, biće usaglašena dinamika radova, kako ne bi ometali takmičenja. Atletski klub moraće da pronađe alternativu za treniranje.

"Naglasio bih da je uslov u ugovoru i nalazi se u javnoj nabavci, da nakon završetka izgrade, izvođač dužan da od međunarodne atletske federacije dobije sertifikat za stazu", naglasio je načelnik odjeljenja za prostorno uređenje Marko Rikalo.

Vrijednost investicije je 804 hiljade maraka, bez PDV, a kompleksom će gazdovati preduzeće Trebinjesport.