latinica  ћирилица
07/02/2018 |  13:14 ⇒ 13:57 | Autor: RTRS

Čubrilović: Poslovnik nije prekršen

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je da nije prekršen Poslovnik NSRS dopunjavanjem dnevnog reda odlukama o garancijama i zaduženju za autoput Banjaluka-Doboj i restrukturiranje Željeznica Srpske.
Nedeljko Čubrilović - Foto: RTRS
Nedeljko ČubrilovićFoto: RTRS

Čubrilović je naglasio da su sve dopunske tačke stigle u Poslovnikom predviđenom roku i da član 226 omogućava da odluke uđu u skupštinsku proceduru po hitnom postupku.

Predsjednik Parlamenta je naveo da je juče izgubljeno neuobičajeno mnogo vremena na zapisnike, pauze i da zbog toga osjeća obavezu da javnost informišem o toku, tačkama, kršenju i nekršenju Poslovnika. Zamolio je službu da pripremi dio rasprave sa Kolegijuma o jednoj tački dnevnog reda.

- Skupštinska služba je posao na pripremi sjednice odradila profesionalno i nije prekršen nijedan zakonski propis - zaključio je Čubrilović, i dodao, da je usvojen dnevni red sa 32 tačke.

Pojasnio je da je sa dnevnog reda skinuto pet tačaka, a dopunjeno šest, što je uobičajena praksa. Raduje ga što opozicija učestvuje u radu ove i sljedećih skupština, što će, nada se, dati dodatni kvalitet zasjedanju.

T.Blagojević/RTRS