X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
15/02/2018 |  09:22 ⇒ 18:46 | Izvor: RTRS

Predsjednik Srpske odlikovao predsjednika Srbije (FOTO/VIDEO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik odlikovao je predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Ordenom Republike Srpske na ogrlici.
Dodjela ordena (Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić) - Foto: TANЈUG
Dodjela ordena (Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić)Foto: TANЈUG

Vučić je odlikovanje dobio za naročite zasluge u razvijanju i učvršćivanju saradnje i političkih odnosa između Republike Srbije i Republike Srpske, kao i za nemjerljiv doprinos u borbi za fizički i duhovni opstanak, afirmaciju i razvoj Republike Srpske.

"Odlikovanje je izraz poštovanja za ono što ste učinili za Republiku Srpsku, za saradnju koju imamo na institucionalnom nivou, za razumijevanje uslova u kojima Republika Srpska radi i funkcioniše i za pomoć u mnogo pojedinačnih projekata koje ste podržali u Srpskoj", rekao je Dodik

Dodik je poručio da Dan državnosti Srbije narod u Srpskoj smatra kao svoj praznik.

- Čestitam vam ovaj važan dan - istakao je Dodik nakon obraćanja.

Orden Republike Srpske na ogrlici

Nakon uručenog ordena, Vučić je rekao da je ono za njega jedno veliko priznanje.

"Uvijek pomislite da niste dovoljno uradili da biste zaslužili ovakvo priznanje. Mnogo toga je pred nama i moramo još mnogo toga uraditi da olakšamo život ljudi u Republici Srpskoj. Svojom odgovornošću i ozbiljnošću smo dokazali na koji način gledamo u budućnost", rekao je Vučić.

Vučić je naglasio da treba nastaviti ekonomsku, kulturnu i svaku drugu saradnju Srbije i Srpske i dodao da je veoma srećan što je, kako je rekao, svojim malim djelom doprinio razvoju Republike Srpske.

"Ponosan sam na odnos Srbije i Republike Srpske koji nikoga ne ugrožava i to nije odnos samo dva predsjednika, već dva naroda i dvije zemlje u kojem nema zavisti i ljubomore", izjavio je Vučić.

Vučić i Dodik danas će u Orašcu prisustvovati centralnoj manifestaciji obilježavanja Sretenja - Dana državnosti Srbije.

Srbija obilježava Dan državnosti u sjećanje na Sretenje 1804. kada je počelo oslobađanje od Turske, i isti datum 1835. kada je donesen prvi moderni ustav Srbije.