latinica  ћирилица
15/02/2018 |  10:51 ⇒ 19:53 | Autor: RTRS

Trebinje: Identifikovan osumnjičeni za prijetnje Kozomari

Lice čiji su inicijali V.P. /69/ iz Trebinja osumnjičeno je da je poslalo pismo prijetećeg sadržaja direktoru Rudnika i Termoelektrane "Gacko" Bošku Kozomari, potvrdio je danas na vanrednoj konferenciji za novinare načelnik trebinjske Policijske uprave Žarko Laketa.
Boško Kozomara - Foto: RTRS
Boško KozomaraFoto: RTRS

On je naveo da je protiv tog lica za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti podnesen izvještaj Okružnom tužilaštvu Trebinje.

Prema njegovim riječima, ovo lice sumnjiči se da je u ranijem periodu prijeteća pisma slalo političarima i drugim javnim ličnostima.

Laketa je naveo da je osumnjičeni u julu 2017. godine prijeteće pismo poslao potpredsjedniku Narodne skupštine Republike Srpske Nenadu Stevandiću, krajem avgusta iste godine narodnom poslaniku Radovanu Viškoviću, a sredinom septembra predsjedniku Kluba SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staši Košarcu.

"Policijski službenici posjeduju oprativne podatke da je osumnjičeni slao prijeteća pisma i drugim licima, nosiocima javnih funkcija ili organizacija koja nisu prijavljeni policiji, a više podataka znaće se nakon vještačenja predmeta i dokumentacije koja je od osumnjičenog privremeno oduzeta prilikom pretresa prostorija koje koristi", rekao je Laketa.

On je dodao da je prilikom pretresa prostorija policija pronašla i oduzela četiri laptopa, dva štampača, jedan crveni pečat sa natpisom M, pet plavih pečata "Јunajted ofis" sa natpisima "Slavija", "Garni", "Bijeljina","Novi Sad", dva USB-a, tri em-pe-tri plejera, račune hotela.

Kod osumnjičenog su pronađena i tri papirića sa pečatima Srednje tehničke škole, Gimnazije "Јovan Dučić" i "Elektroprivrede Republike Srpske", razni računi, te obimna dokumentacija.

"Prema saznanjima policije, riječ je o vrlo ozbiljnom falsifikatoru, koji je, ne samo slao prijeteća pisma, već pravio i račune iz određenih hotela, izdavao falsifikovane diplome i slično", rekao je Laketa i dodao da se osumnjičeni već duže vrijeme bavio ovim radnjama.

Laketa je istakao da je nad licem izvršena kriminalistička obrada i da se trenutno brani ćutanjem.

"Pripadnici Policijske uprave Trebinje će nastaviti rad na ovom predmetu, a uključićemo i Odjeljenja za privredu i organizovani kriminalitet", rekao je Laketa.

Prema nezvaničnim informacijama, riječ je o Vukašinu Papoviću.

Na adresu direktora Rudnika i termolektrane "Gacko" Boška Kozomare prošle sedmice stiglo je prijeteće pismo. Srna nezvanično saznaje da se u pismu, koje je potpisano sa "Gačani" i koje je poslato iz pošte Trebinje, Kozomari, između ostalog, prijeti likvidacijom ako odmah ne napusti Gacko i funkciju direktora RiTE.

Kozomara je iz Beograda u Gacko došao prije pola godine kada je preuzeo funkciju direktora RiTE.

Izvor: Srna