latinica  ћирилица
15/02/2018 |  11:35 | Autor: RTRS

Kineski predsjednik čestitao Srbiji praznik

Predsjednik Kine Si Đinping čestitao je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i građanima Srbije Dan državnosti, poručivši da posljednjih godina kinesko-srpski odnosi odražavaju odličan trend razvoja, čime se doprinosi zajedničkoj dobrobiti dvije zemlje i dva naroda.

On je naglasio da pridaje veliku pažnju razvoju kinesko-srpskih odnosa i da je spreman da zajedno sa Vučićem promoviše sveobuhvatno strateško partnerstvo Kine i Srbije i da se ono podigne na nove stepenice, sa ciljem stvaranja još veće dobrobiti za narode dvije zemlje.

Čestitku kineskog predsjednika Vučiću je uručio ambasador Narodne Republike Kine Li Mančang, saopšteno je iz Službe za odnose sa javnošću predsjednika Srbije.

Vučić je tom prilikom ambasadoru uručio pismo u kome je predsjedniku Siju čestitao lunarnu Novu godinu sa željama za napredak Kine i blagostanje prijateljskog kineskog naroda.

On je rekao da očekuje da i u ovoj godini srpsko-kineska saradnja u okviru strateškog partnerstva postane još bliža i čvršća, posebno kroz inicijativu za novi put svile i mehanizam saradnje "16 plus jedan" Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope.

Vučić i Li su razmotrili i konkretne korake za realizaciju zajedničkih projekata privredne saradnje.

Izvor: SRNA