latinica  ћирилица
15/02/2018 |  15:32 ⇒ 19:19 | Autor: RTRS

U Foči i Palama sjećanje na borce VRS (VIDEO)

Parastosom, polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća u Foči i u Palama obilježen je Dana borca Vojske Republike Srpske. Više od 23.000 pripadnika Vojske i MUP-a Republike Srpske ugradilo svoje živote u temelje Srpske.
Foča, Dan boraca - Foto: RTRS
Foča, Dan boracaFoto: RTRS

Sa obilježavanja Dana boraca u Foči poručeno je da je stalna obaveza očuvanje Republike Srpske koja je garant opstanka srpskog naroda na ovom prostoru koji nikad nije bio agresor, nego je uvijek živote i svoja ognjišta branio od osvajača. Naglašeno je da se mora povesti više računa o zapošljavanju demobilisanih boraca.

- Problemi su i dalje zapošljavanje djece poginulih boraca, ali su trenutno u najtežoj situaciji demobilisani borci. Ima porodica i sa troje djece u kojima niko ne radi - rekao je Srđan Stanković, predsjednik Opštinske boračke organizacije.

Za odbranu Sarajevsko-romanijske regije svoj život u temelje Srpske položilo je više od 4.000 boraca koji nikada ne smiju da budu zaboravljeni, kažu u Boračkoj organizaciji opštine Pale.

Predsjednik ove organizacije Mihajlo Parađina rekao je da je Dan boraca odbrambeno-otadžbinskog rata prilika za prisjećanje na sve koji su dali najvrednije što su imali za odbranu Republike Srpske.

Iz ove opštine je potvrđeno da bi uskoro u ovoj lokalnoj zajednici trebalo da počne izgradnja muzeja posvećenog odbrambeno otadžbinskom ratu.