latinica  ћирилица
16/02/2018 |  10:51 ⇒ 14:50 | Autor: RTRS

"Nezaposlenu djecu poginulih i nestalih boraca osloboditi plaćanja participacije"

Sekretar Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Isidora Graorac izjavila je da je stav ove organizacije da djeca poginulih i nestalih boraca koja nisu zaposlena treba da budu oslobođena plaćanja participacije u liječenju.
Ambulanta - Foto: Glas Srpske
AmbulantaFoto: Glas Srpske

Graorac je rekla Srni da su o ovom stavu na jučerašnjom sastanku u Banjaluci upoznali direktora Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske Dejana Kusturića.

Ona je navela da je na sastanku bilo riječi o mogućnosti dobijanja jeftinijih lijekova za ovu populaciju i prilagođavanju liste lijekova konkretnom oboljenju.

Prema njenim riječima, predstavnici Republičke organizacije smatraju da članovi porodica poginulih, od kojih su većina starija populacija, treba da imaju prednost kod prijema u nekim administrativnim i zdravstvenim ustanovama, konkretno na specijalističke preglede i operacije.

"U narednom periodu organizovaćemo sastanke sa predstavnicima Ministarstava zdravlja i Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske na kojima ćemo pokušati pronaći konkretna rješenja", zaključila je Graorac.

Izvor: Srna