latinica  ћирилица
16/02/2018 |  15:22 ⇒ 18:32 | Autor: RTRS

Prva godina poslovanja ЈP "Regionalna deponija" na Crnom Vrhu, uspješna (VIDEO)

Јavno preduzeće "Regionalna deponija" na Crnom Vrhu kod Zvornika sa radom je počelo prije nešto više od godinu dana.
Deponija Crni Vrh - Foto: RTRS
Deponija Crni VrhFoto: RTRS

Isto toliko, preduzeća iz devet opština i gradova Srpske i FBiH tu odlažu otpad. Prvu godinu poslovanja preduzeće je završilo uspješno.

Prvu godinu poslovanja Regionalne deponije obilježio je niz izazova, koji su zahvaljujući konkretnom planu, racionalnom pristupu i velikom trudu zaposlenih uspješno prevaziđeni. Tokom 2017. godine na deponiju je dovezeno oko 19 hiljada tona komunalnog čvrstog otpada, što je oko 85 odsto od planiranog.

Aleksandar Vračević direktor ЈP "Regionalna deponija" Zvornik ističe da na kraju svega kad se saberu utisci, veoma su zadovoljni godinom.

"Uspjeli smo da prihvatimo te neke količine, koje su nam omogućile da godinu završimo sa pozitivnim rezultatom", navodi Vračević.

Preduzeće u ovom trenutku nema obaveza prema dobavljačima, uredno izmiruje poreske obaveze, a i plate za 18 radnika su redovne.

"Јa sam ovdje rukovaoc građevinskih mašina i radim na bageru dole. Plate su redovne, fino je za sad. Slažemo se ovdje svi dobro", kaže radnik Nurija Nuhanović.

I njegov kolega Velimir Šurbat hvali firmu.

"Što se tiče direktora i same Uprave preduzeća, imamo izuzetnu saradnju. U svakom smislu te riječi možemo da se oslonimo u svakom trenutku na njih. Možemo da ih pozovemo ako imamo neki problem", rekao je Šurbat.

Ostvareni rezultati bili su veliki motiv u planovima za ovu godinu.

"Kao cilj postavljeno je povećanje od deset odsto u ovoj godini. Mislim da to možemo da ostvarimo. Očekujem da i ova godina bude pozitivna", kaže Vračević.

Јedan od prioriteta u ovoj godini jeste i izgradnja objekta i nabavka opreme za uspostavljanje reciklažnog dvorišta na regionalnoj deponiji, a ideju je podržao i Republički fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost.