latinica  ћирилица
16/02/2018 |  15:25 ⇒ 18:32 | Autor: RTRS

Završena rekonstrukcija mokrih čvorova u OŠ "Aleksa Šantić" u Vojkovićima (VIDEO)

Pred početak drugog polugodišta završen je projekat obnove i rekonstrukcije mokrih čvorova u Osnovnoj školi "Aleksa Šantić" u Vojkovićima, finansiran sa 20.000 maraka, koje je obezbijedio Kabinet predsjednika Srpske.
Osnovne škole - Foto: RTRS
Osnovne školeFoto: RTRS

Pored ovog, u osnovnoj školi u Trnovu u toku je zamjena stolarije, dok se očekuje da će uskoro početi i izgradnja sale za fizičko vaspitanje u Osnovnoj školi "Petar Petrović Njegoš" u Istočnoj Ilidži.

Od kada je počela sa radom, u školi "Aleksa Šantić", prije nešto više od četiri decenije, rijetko se ulagalo u postojeću infrastrukturu. Mokri čvorovi i instalacije bili su dotrajali, što je otežavalo uslove rada, kako nastavnicima ,tako i učenicima.

Blaženka Vasić predsjednica Školskog odbora OŠ "Aleksa Šantić" kaže da su sanacijom i adaptacijom sanitarnih čvorova poboljšani zdravstveno higijenski uslovi.

Radovi su počeli krajem prošle godine i sve je ispoštovano u predviđenom roku. Ovim projektom završena su sva ulaganja u obnovu ove škole.

"Sada je škola kompletno renovirana. Gledaćemo u narednom periodu da radimo na vanjskom uređenju, ali otom potom", istakao je Dejan Lužajić direktor OŠ "Aleksa Šantić".

Ovo nije jedini projekat ulaganja u osnovno obrazovanje na području Istočnog Srajeva. Već je počela zamjena stolarije u Osnovnoj školi u Trnovu, dok je u planu i izgradnja sale za fizičko u Osnovnoj školi "Petar Petrović Njegoš" u Istočnoj Ilidži.

Poslanik SNSD-a u NSRS Marko Vidaković ističe da su u okviru istog projekta obezbjeđena sredstva za osnovnu školu u Trnovu za zamjenu vanjske stolarije.

"Nadam se da će i taj projekat biti gotov u narednom periodu, a ono što još planiramo jeste da se obezbjede sredstva za izgradnju fiskulturne sale za OŠ "Petar Petrović Njegoš".

Vlada Srpske prije nekoliko godina dala je preko dva miliona maraka za izgradnju sala u Osnovnoj školi "Aleksa Šantić" u Vojkovićima, a finansirala je i izgradnju škole "Petar Petrović Njegoš" u Istočnoj Ilidži.