latinica  ћирилица
16/02/2018 |  15:26 ⇒ 18:34 | Autor: RTRS

Narodna biblioteka "Vladimir Gaćinović" u Bileći nagradila najvrijednije čitaoce (VIDEO)

Povodom praznika Sretenja Gospodnjeg, Narodna biblioteka "Vladimir Gaćinović" u Bileći organizovala je književno-muzički program pod nazivom "Mi volimo knjigu".
Biblioteka - Bileća - Foto: RTRS
Biblioteka - BilećaFoto: RTRS

Ovom prilikom kolektiv biblioteke nagradio je najvrijednije čitaoce u 2017. godini.

Svetlana Vukajlović jedna je od pet najvrijednijih, ali i najstarijih članova bilećke biblioteke. U ovu ustanovu, kaže, dolazi decenijama.

"Knjiga sve znači, knjiga je jedini prijatelj, u ovoj biblioteci možete naći svaki naslov što tražite. Na raspolaganju je sva vrsta literarture. Prezadovoljna sam što sam dobila ovo priznanje", ističe Svetlana.

Diplomu i simboličnu nagradu u vidu knjige dobio je i najvrijedniji osnovac za prošlu godinu- Danica Radmilović. Osim školske lektire i obavezne literature, Danica redovno prati i nova izdanja prilagođena svom uzrastu.

"Mnogo volim da čitam. Ljubav prema knjizi sam naslijedila od svojih sestara i roditelja. Poslednja knjiga koju sam pročitala je "Tri musketara", priča Danica.

Ovakvim akcijama, kažu iz bilećke biblioteke, nastoje popularizovati pisanu riječ i knjigu, kao i ukupno djelovanje ove kulturne ustanove.

"Ovo sve radimo u cilju popularizacije knjige, biblioteke i čitanja. Namjeraavamo da ovakve promocije i priznanja i u budućnosti priređujemo. U prošloj godini imali smo 1.100 čitalaca, što je veliki broj za jedan ovako mali grad. Naravno da ćemo u narednom periodu raditi na povećanju broja naslova i čitalaca", rekla je Irena Vukoje direktorica ove biblioteke.

Sa više od osamdeset godina postojanja bilećka Narodna biblioteka, najstarija je kulturna ustanova na području Istočne Hercegovine. Trenutno raspolaže sa 25.000 knjiga.