latinica  ћирилица
18/02/2018 |  12:16 | Autor: RTRS

Vječiti igraju u Nišu za "Žućkovu ljevicu"

Dva najveća srpska košarkaška kluba, Crvena zvezda i Partizan, boriće se u Nišu za trofej namijenjen pobjedniku Kupa Radivoja Koraća.
Kup Radivoja Koraća - Foto: RTRS
Kup Radivoja KoraćaFoto: RTRS

Ova dva beogradska kluba igraće novi duel u niškom Čairu, koji je na programu od 21 čas.

Na putu do finala Zvezda je teškom mukom, poslije produžetka, savladala Borac iz Čačka u četvrtfinalu i znatno lakše FMP u polufinalu, dok je Partizan eliminisao Zlatibor i Mega Leks.

- Sačuvali smo energiju za finale. Osim prve četvrtine, sve ostalo je bilo dovoljno dobro - rekao je trener aktuelnog šampiona Srbije Dušan Alimpijević.

Njegov kolega Nenad Čanak svjestan je da je ekipi neophodna savršena partija kako bi iznenadila velikog rivala.

- Ako budemo imali dva prazna minuta, ne znam da li ćemo uspjeti da se izvučemo. Ovo je borba za prvi trofej. Sigurno će derbi biti dodatna motivacija i igračima Partizana i igračima Zvezde. Partizan kad igra u finalu ide na trofej. Za razliku od prošle godine, ove godine smo zdrastveno bolji - rekao je Čanak.

U dosadašnja dva duela ove sezone igrana u okviru ABA lige, Zvezda je slavila dvije pobjede - prvi meč dobila je sa 100:84, a drugi sa 86:74. Ovo će ujedno biti i repriza prošlogodišnjeg finala, kada su slavili crveno-bijeli.

- Posebno će protiv nas biti motivisani. Svjesni smo šta nas čeka - kazao je Milko Bjelica.

On će voditi borbu sa Đorđem Gagićem koji se vratio u Partizan prije dva mjeseca.

- Potrebno je da se dobro spremimo za meč. Treba ostaviti srce na teren - rekao je Gagić.

Izvor: B92