latinica  ћирилица
18/02/2018 |  13:20 | Autor: RTRS

Kneževiću došao poziv za izdržavanje zatvorske kazne

Član Predsjedništva Demokratskog fronta Milan Knežević dobio je poziv od Osnovnog suda da se 23. februara odazove na odsluženje četvoromjesečne zatvorske kazne, saopšteno je iz tog opozicionog političkog saveza.
Milan Knežević (Foto: Youtube/in4snet) -
Milan Knežević (Foto: Youtube/in4snet)

Ovaj ekspresno uručen poziv 14 dana nakon pravosnažne presude Višeg suda, predstavlja brutalni nastavak terora protiv lidera i funkcionera DF-a, i to u trenutku kad dolazi do zajedničkih sastanaka crnogorske opozicije u susret predsjedničkim i lokalnim izborima, kaže se u saopštenju.

Iz DF-a su najavili da će sutra u prostorijama Demokratske narodne partije održati vanrednu konferenciju za novinare.

"I obavijestiti javnost o daljim političkim potezima kao odgovoru na ovaj nezabilježeni institucionalni teror prema našem savezu", dodaje se u saopštenju.

Knežević, koji je i lider Demokratske narodne partije, jedne od članica DF-a, osuđen je na četiri mjeseca zatvora jer se u oktobru 2015. godine prilikom policijskog prekida mirnih protesta DF, koji su neprekidno trajali 20 dana, suprostavio policiji i nasrnuo na jednog njihovog pripadnika.

Na prvom suđenju dobio je sedam mjeseci zatvora, ali mu je ta kazna smanjena na četiri mjeseca nakon žalbe.

Kneževiću je u toku i sudski proces za državni udar i terorizam na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori 16. oktobra 2016. godine.

On je udaljen iz sudnice do kraja dokaznog postupka sa liderom DF Andrijom Mandićem zbog vrijeđanja sudije Suzane Mugoše i specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića.

Izvor: SRNA