latinica  ћирилица
19/02/2018 |  10:48 ⇒ 20/02/2018 | 09:03 | Autor: RTRS

Sutra promocija poštanske marke "Umjetnost"

U prostorijama Muzeja savremene umjetnosti Republike sutra će biti održana promocija poštanske marke "Umjetnost".
Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske - Foto: RTRS
Muzej savremene umjetnosti Republike SrpskeFoto: RTRS

S obzirom da je MSU RS bio jedan od glavnih inicijatora učešća BiH na najvećoj smotri savremene umjetnosti Venecijanskom bijenalu 2013. i 2017. godine, na kojem se predstavila kroz izložbene projekte umjetnika Mladena Miljanovića i Radenka Milaka, Pošte Srpske su izdavanjem prigodne poštanske marke željele dati svoj doprinos i podršku u razvoju savremene umjetničke scene na prostoru BiH, saopšteno je iz Muzeja.

Marku će promovisati Јasminka Krivokuća, direktor Pošta Srpske, Sarita Vujković, direktor Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske, te Mladen Miljanović i Radenko Milak, umjetnici čija su djela predstavljena na markama.

Prigodna poštanska marka "Umjetnost" biće izdata na osnovu Programa o izdavanju poštanskih maraka i vrijednosnica za 2018. godinu, nominalnih vrijednosti 0,90 i 1,70KM i tiražom od 15.000. Biće izdat i FDC koverat, u tiražu od 300 komada.

Autor ovog izdanja je Nebojša Đumić, grafički dizajner Pošta Srpske, a motivi na markama su segmenti iz umjetničkih dijela- izložbenih projekata pomenutih umjetnika, koji su predstavljeni na Venecijanskom bijenalu, a nakon toga su postali dio muzejskog fundusa, saopšteno je iz Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske.