latinica  ћирилица
19/02/2018 |  14:33 ⇒ 15:13 | Autor: RTRS

Sarajevo: Sastanak udarne grupe za borbu protiv terorizma

Udarna grupa za borbu protiv terorizma razgovarala je danas u Sarajevu o sprovođenju aktivnosti na otkrivanju i sprečavanju potencijalnih opasnosti od terorizma i učestvovanju u međunarodnim operacijama i aktivnostima u ovoj oblasti.
Održan sastanak Udarne grupe za borbu protiv terorizma (Foto:N1) -
Održan sastanak Udarne grupe za borbu protiv terorizma (Foto:N1)

Na radnom sastanku koji je održan u Tužilaštvu BiH, kojim je predsjedavala vršilac dužnosti glavnog tužioca Tužilaštva BiH Gordana Tadić, učestvovali su zvaničnici pravosudnih, policijskih i bezbjednosnih agencija BiH, entiteta i Brčko distrikta, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

"Na sastanku je razgovarano o aktivnostima koje sprovode agencije za sprovođenje zakona u BiH u borbi protiv terorizma i aktivnostima koje mogu biti povezane sa terorizmom, te otkrivanju i prevenciji pojava koje ugrožavaju bezbjednost sa aspekta borbe protiv terorizma", navedeno je u saopštenju.

Јedna od tema odnosila se na aktivnosti koje BiH sprovodi u skladu sa rezolucijom Savjeta bezbjednosti UN u borbi protiv terorizma i terorističkih aktivnosti.

Na sastanku je istaknuta važnost učestvovanja agencija za sprovođenje zakona u BiH u međunarodnim operacijama usmjerenim na borbu protiv terorizma, u kojima BiH aktivno učestvuje.

Izvor: Srna