latinica  ћирилица
20/02/2018 |  09:27 ⇒ 09:36 | Autor: RTRS

Zvizdić razgovarao sa direktorom Katarske investicijske agencije

Predsjedavajući Savjeta ministara Denis Zvizdić razgovarao je danas u Dohi sa izvršnim direktorom Katarske investicijske agencije Abdulahom bin Mohamed Bin Saud el Tanijem o investicionim potencijalima i budućem djelovanju ove agencije u BiH.
Zvizdić direktorom Katarske investicijske agencije - Foto: SRNA
Zvizdić direktorom Katarske investicijske agencijeFoto: SRNA

Sagovornici su se saglasili da bi bilo dobro da Katarska investiciona agencija otvori regionalno predstavništvo u BiH, što bi, kako je ocijenio Zvizdić, donijelo pozitivan pomak u ekonomskim odnosima dvije zemlje, te podstaklo poslovne ljude i kompanije iz Katara da traže partnere i posluju u BiH i regionu.

Zvizdić je upoznao El Tanija o trenutnoj ekonomskoj i političkoj situaciji u BiH, ističući da Savjet ministara ima jasne prioritete usmjerene na reformske procese, ekonomski razvoj i evropski put BiH.

On je rekao je da BiH radi na poboljšanju poslovnog okruženja, bilježi stalni ekonomski napredak i da je otvorena za poslovne ljude i projekte, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Zvizdić je istakao zainteresovanost i spremnost BiH za povećanjem obima robne razmjene sa Katarom, kao i nivoa investicija.

On je naveo da BiH ima ogromne investicione potencijale u oblastima energetike, poljoprivrede, turizma, metalske, drvne industrije, kao i da traži partnere za mnogobrojne infrastrukturne projekte.

El Tani je prihvatio poziv Zvizdića da posjeti BiH.

Sastanku su prisustvovali ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović, ministar komunikacija i prometa BiH Ismir Јusko i ambasador BiH u Kataru Tarik Sadović.

Nakon sastanka delegacija Savjeta ministara obišla je Muzej islamske umjetnosti u Dohi.

Izvor: SRNA