latinica  ћирилица
20/02/2018 |  16:20 ⇒ 16:29 | Autor: RTRS

Srebrenica: Očuvana skupštinska većina

Danas je održan sastanak koalicionih partnera koji čine skupštinsku većinu SO Srebrenica, na kojem je zaključeno da skupštinska većina ima problema sa funcionisanjem, ali da im je cilj da ostanu jedinstveni.
Srebrenica - predstavnici skupštinske većine - Foto: RTRS
Srebrenica - predstavnici skupštinske većineFoto: RTRS

O problemima će, kako su istakli, razgovarati nakon svečane sjednice SO Srebrenica koja će biti održana povodom Dana opštine, 11. marta.

Na sastnaku je zaključeno da skupštinska većina, uprkos problemima, ima budućnost i da koalicioni partneri trebaju nastaviti saradnju.

"Opredjeljeni smo za nastavak saradnje između koalicionih partnera SNSD, DNS i SDA. U narednom periodu ćemo rješavati probleme koje imamo, prije svega pred nama je zadatak da održimo tematsku svečanu sjednicu i poslije toga dogovorimo plan rješavanja, sastajanja i dogovaranja oko važnih pitanja za stanovnike Srebrenice“, izjavio je Radomir Pavlović, odbornik SNSD-a i potpredsjednik SO Srebrenica.

“Istina je, postoje određene nesuglasice između zakonodavne i izvršne vlasti u Srebrenici, ali to su problemi koje ćemo rješavati poslije tematske sjednice. Ovo je Srebrenica, ne ide uvijek lako, ali moramo tražiti kompromise, moramo tražiti ono što je interesu svih građana“, istakao je Alija Tabaković, član Kluba odbornika SDA/SBiH/SBB i predsjednik SO Srebrenica.

Iako uzimaju učešća u vlasti, predstavnici SDS-a nisu prisustvovali sastanku.

"Ono što smo danas dogovorili jeste da ova koalicija u narednom periodu nastavi da funkcioniše, s tim što smo mi i na ranijim sastancima, a i danas, dogovorili da se sa SDS-om izdefiniše da li je tu ili ne. Oni participiraju u vlasti, ali nisu potpisnici koalicionog sporazuma. To mora da se riješi", zaključio je Velibor Rankić, predsjednik Kluba odbornika DNS Srebrenica.

Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić na službenom je putu, te nije prisustvovao sastanku.