latinica  ћирилица
20/02/2018 |  16:27 ⇒ 17:10 | Autor: RTRS

Milošević: Insinuacije oko Alumine zlonamjerne i tendenciozne

Advokat Alumine Vladimir Milošević, smatra da u pogledu spekulacija o značaju odluke Ustavnog suda BiH po apelaciji Alumine, treba istaći da je ovaj sud isključivo odlučivao o procesnoj mogućnost Pavgorda da učestvuje u izvršenju umjesto Ukio banke, a ne i o pravu na sprovođenje postupka ili naplate protiv Alumine, tako da je svaka insinuacija oko bilo kojeg prava Pavgorda ili Ukio banke zlonamjerno i tendenciozno plasirana.
Advokat Vladimir Milošević - Foto: RTRS
Advokat Vladimir MiloševićFoto: RTRS

On je istakao da treba napomenuti i to da u predmetnom izvršenju već postoji pravnosnažna odluka da se računi Alumine ne mogu blokirati,

"A i ono što je najvažnije, Okružni privredni sud u Bijeljini i Viši privredni sud u Banjaluci su nedavno potvrdili da potraživanje Ukio banke u iznosu od 155 miliona KM i prateće zaloge ne postoje. Kada je riječ o ranijoj blokadi računa, treba podsjetiti javnost da su ovo izvršenje a i blokada računa zasnovani na kriminalno uspostavljenim zalogama iz 2012. godine datih u korist Ukio banke, a po osnovu kojih zaloga nije bilo moguće blokirati transakcijski račun firme. Apsurdno je i pomisliti da se po osnovu zaloge na starom računaru ili radnom stolu blokira račun Alumine na 155 miliona KM. Duboko vjerujem da će sudovi postupati po zakonu te obustaviti svaki ovakav postupak protiv Alumine, i na ovu aferu, te pokušaj legalizacije litvanskog nezakonitog postupanja, staviti tačku, jer sve ovo može da nanese ozbiljnu štetu Alumini, kao i povjeriocima Birača, gdje Republika Srpska ima preko 40 miliona KM potraživanja, zaključio je Milošević za RTRS .